Το κατάστημα μας έχει τερματίσει τη λειτουργία του. Ευχαριστούμε!


 

Κρύσταλλοι Αποθήκευσης νερού Aquaperla

ΟΙ κρύσταλλοι νερού AQUAPERLA® είναι ελεύθερης ροής λευκοί κόκκοι που μοιάζουν με τους κόκκους της ζάχαρης όταν είναι στεγνοί. Με την προσθήκη νερού φουσκώνουν εντυπωσιακά και λειτουργούν σαν υπεραπορροφητικά σφουγγάρια παρέχοντας μας την δυνατότητα να διαχειριστούμε καλύτερα τη χρήση του νερού για το πότισμα των φυτών.

Διαθεσιμότητα: Εκτός αποθέματος

4,31 €
 
Περιγραφή Προϊόντος
Λεπτομέρειες

ΟΙ κρύσταλλοι νερού AQUAPERLA® είναι ελεύθερης ροής λευκοί κόκκοι που μοιάζουν με τους κόκκους της ζάχαρης όταν είναι στεγνοί. Με την προσθήκη νερού φουσκώνουν εντυπωσιακά και λειτουργούν σαν υπεραπορροφητικά σφουγγάρια παρέχοντας μας την δυνατότητα να διαχειριστούμε καλύτερα τη χρήση του νερού για το πότισμα των φυτών.

Οι κρύσταλλοι AQUAPERLA® είναι δεξαμενές αποθήκευσης νερού που μπορούν να απορροφήσουν νερό και οτιδήποτε αυτό περιέχει. Έτσι απορροφούν έως 400 φορές το βάρος τους για βρόχινο νερό και 100 έως 150 φορές το βάρος τους όταν το απορροφούν υδατικά διαλύματα θρεπτικών στοιχείων. Οι κρύσταλλοι μπορούν να συγκρατήσουν και να αποδεσμεύουν σταδιακά νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα ( έως 3-4 εβδομάδες). Η αποδέσμευση του νερού γίνεται σταδιακά απελευθερώνοντας κατάλληλες ποσότητες για τις ανάγκες των φυτών. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να μειώσουμε τα ποτίσματα κατά 50% έως 70%. Τα φυτά σε γλάστρες δεν χρειάζονται πότισμα για πάνω από 20 ημέρες. Ιδανικό για διατήρηση των φυτών χωρίς πότισμα σε περιόδους διακοπών.

Η διάρκεια ζωής των κρυστάλλων είναι 5-7 χρόνια.

Τρόποι εφαρμογής

Προκειμένου οι κρύσταλλοι να τροφοδοτήσουν με νερό τα φυτά, πρέπει να βρίσκονται κοντά στην ρίζα τους. Για το λόγο αυτό έχουμε καλύτερα αποτελέσματα όταν τους τοποθετούμε σε νέο χώμα στο οποίο φυτεύουμε τα φυτά μας, ώστε οι κρύσταλλοι να βρίσκονται παντού και ομοιόμορφα. Όσον αφορά τους κήπους και αγροτικές καλλιέργειες, συνίσταται να απλώνεται σε όλη την έκταση και μετά να παραχώνεται (φρεζάρισμα-τσάπισμα) σε βάθος από 1 έως 30 cm (περιοχή της ρίζας του φυτού).
Σε περίπτωση που τα φυτα μας είναι ήδη φυτεμένα, δημιουργούμαι εγκάρσιες τρύπες στις γλάστρες ή στον κήπο, οι οποίες φτάνουν σε βάθος έως 30 cm και είναι δίπλα στην ρίζα. Μέσα στις τρύπες τοποθετούνται οι κρύσταλλοι Aquaperla, οι οποίοι στη συνέχεια θα παρέχουν νερό στην ρίζα του φυτού.

Δοσολογίες - Οδηγίες χρήσης

1) Δένδρα και θάμνοι (στο χώμα ή σε γλάστρες)

α) Πριν την φύτευση
Ανακατέψτε στο μεταφυτευτικό χώμα την κατάλληλη ποσότητα κρυστάλλων AQUAPERLA® (10-15g. (1-1,5 κουταλιά σούπας) ανά 10 λίτρα χώματος). Στη συνέχεια ακολουθεί η συνηθισμένη φύτευση και πλούσιο πότισμα. Ποτίστε και δεύτερη φορά μετά από 1-2 ώρες

β) Σε ήδη φυτεμένα φυτά
Σκαλίστε όσο το δυνατόν πιο βαθιά (20-25cm) γύρω από τον κορμό των φυτών και τοποθετήστε τους κρυστάλλους AQUAPERLA® (10g.ή κοφτή κουταλιά σούπας ανά γλάστρα μετρίου μεγέθους ή 200-300g ανά m²) και ποτίστε άφθονα. Ποτίστε και δεύτερη φορά μετά από 1-2 ώρες. Διπλασιάζοντας την ποσότητα κρυστάλλων AQUAPERLA® δημιουργούμε δεξαμενή νερού για αυτονομία χωρίς πότισμα των φυτών για περισσότερες από 20 ημέρες κατά τους θερινούς μήνες των διακοπών.

2) Εφαρμογή σε γκαζόν

Ανακατέψτε πριν την σπορά τους κρυστάλλους σε βάθος 10-15 εκατοστών (50-100g ανά m²). Σε ήδη εγκατεστημένο γκαζόν σκορπίστε 50-80g ανά m² αφού προηγουμένως εξαερώσετε ελαφρώς και ποτίστε άφθονα. Ποτίστε και δεύτερη φορά μετά από 1-2 ώρες.

Προσοχή !

1) Για να ενεργοποιηθούν οι κρύσταλλοι θα πρέπει οπωσδήποτε να ποτίσετε άφθονα μετά την τοποθέτησή τους στο έδαφος.
2) Ο μόνος σωστός τρόπος για να τοποθετηθούν οι κρύσταλλοι είναι βαθιά κοντά στις ρίζες των φυτών και όχι στην επιφάνεια του εδάφους.

Χαρακτηριστικά
Χαρακτηριστικά
SKU AQUAPERLA
Αξιολογήσεις
Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Ετικέτες Προϊόντος
Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.